Hillava-blogi

Vältä nämä laskutuksen 5 sudenkuoppaa ja kotiuta eurot

hillava_blogikuva

Liikkuvaa keikkatyötä tekevissä yrityksissä asiakas- ja laskumäärät voivat olla huomattavan suuria. Yksittäinen lasku ei välttämättä ole summaltaan jättimäinen, mutta pienistä puroista koostuu iso virta ja yrityksen kannattavuuden kannalta on olennaista, että kaikki tehty työ tulee laskutettua. 

Olennaista on myös se, että laskuttaminen on nopeaa ja helppoa, eikä laskuttaja tai yrittäjä käytä viikonloppuja epäselvien laskutusperusteiden haalimiseen WhatsAppista, sähköpostista tai Exceleistä levon ja palautumisen kustannuksella. 

Vältä 5 yleistä laskutuksen sudenkuoppaa – tässä vinkit

1. Älä jätä tehtyjä työtunteja laskuttamatta 

Hillavan avulla yrityksen työntekijät aloittavat mobiilissa työtehtävänsä ja käytetty aika kirjautuu automaattisesti laskutusperusteeksi tehtävälle. Työtunnit voidaan myös pyöristää automaattisesti haluttuun tarkkuuteen, jolloin laskuttaessa tehtäväksi jää enää tarkastaa kirjaukset ja klikata lasku eteenpäin. Ja samalla kertaa tulee myös kirjattua ja tarkastettua työtunnit palkanmaksun perusteeksi. 

2. Varmista, että laskutat sopivalla katteella 

Kilpailutilanteessa on tärkeää laskuttaa sopivalla katteella, jotta asiakas tilaa työtä uudelleenkin. Hillavan hinnastoissa voit asettaa oletuskatteen, jonka perusteella tarvikkeet läpilaskutetaan asiakkaalta. Näet myös helposti paljonko katetta jää minkäkin tarvikkeen osalta. 

3. Älä jätä käytettyjä tarvikkeita laskuttamatta 

Ostolasku tai ostotilausvahvistusintegraation avulla toimittajilta tai tukkureilta haetut tarvikkeet kohdistuvat automaattisesti oikealle tehtävälle, kunhan ostohetkellä on kerrottu viitteeksi Hillavan tehtävänumero. Jos taas käytetään omasta varastosta löytyviä tarvikkeita, työntekijät kirjaavat käyttämänsä tarvikkeet tehtävälle mobiilissa heti kun tarvike käytetään. Laskuttaessa tehtävänä on tarkastaa kirjatut tarvikkeet, eikä käytettyjen tarvikkeiden perään tarvitse kysellä työntekijöiltä. 

4. Varmista, että laskut lähtee asiakkaalle nopeasti 

Yrittäjän iloisin päivä on laskutuspäivä! Vai onko sittenkään? Jos laskutusperusteet on levällään sähköpostissa, Excelissä, puhelimen viesteissä tai paperilla, saattaa laskuttaminen olla työn ja tuskan takana ja laskuttamista saatetaan jopa vältellä muiden työkiireiden painaessa päälle. Kun laskutusperusteet kerätään talteen heti työn suorituksen aikana, on laskuttaminen nopeaa, helppoa ja stressitöntä. Yleensä myös asiakkaat arvostavat sitä, että lasku tulee nopeasti työn valmistuttua. 

5. Älä tee laskutusta jaksamisen ja vapaa-ajan kustannuksella 

Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun asiakkaamme ovat kertoneet, että laskut tehdään lauantai-iltana vapaa-ajan kustannuksella. Tämä on ymmärrettävää etenkin silloin, kun kädet ovat täynnä töitä ja laskutusperusteet on useassa eri lähteessä. Työpäivän aikana tunnit eivät riitä siihen, että näitä perusteita aletaan haalimaan kasaan, vaan laskuttaminen jää viikonlopulle, jolloin puhelin ei pirise ja asiakkaat ja työntekijät eivät kaipaa huomiota.  

Hillavan avulla voit lähettää laskut vaikka päivittäin valmiiden keikkatöiden osalta tai kootusti kerran viikossa, mikä onkaan omalle kohdalle sopiva aikataulu. Olennaisinta on, että laskutusperusteet on tallessa reaaliaikaisesti.  

Ota laskutus haltuun 

Haluatko sinäkin tehdä laskuttamisesta helppoa ja vaikuttaa näin suoraan yrityksen kannattavuuteen? Ota yhteyttä Hillavaan ja kerromme lisää! 

Lisätöiden laskuttaminen 

Sen lisäksi, että Hillavassa työntekijä näkee valmiiksi luodut tehtävät ja kirjaa tehtäville laskutusperusteet, työntekijä voi myös luoda kentältä uusia laskutettavia tehtäviä. Kun mahdollistat tehtävien luonnin työntekijöille, varmistat, että mikään tehty työ ei unohdu laskuttaa. Yrityksen kannalta “turhaan” luotu tehtävä ei haittaa mitään, mutta kirjaamatta ja laskuttamatta jäänyt tehtävä vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Lataa opas: Toiminnanohjaus-järjestelmän käyttöönotto

Jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme oppaan sinulle sinne!

Lataa opas: KPI -mittaristo kenttätyön tehostamisessa

Jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme oppaan sinulle sinne!

Lataa opas: Buustia ERP-hankintaan

Jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme oppaan sinulle sinne!