Hillava-blogi

ERP-järjestelmän hankinta – Miksi se pelottaa?

Toiminnanohjausjärjestelmän ostamista ja lopullisen päätöksen tekemistä haittaavat usein järjestelmän hankintaan liittyvät pelot ja epäilykset - miten paljon aikaa käyttöönotto vaatii? Miten uusi järjestelmä vaikuttaa yrityksen arkeen?
ERP-järjestelmän hankinta - Miksi se pelottaa?

Toiminnanohjausjärjestelmän ostamista ja lopullisen päätöksen tekemistä haittaavat usein järjestelmän hankintaan liittyvät pelot ja epäilykset – miten paljon aikaa käyttöönotto vaatii? Miten uusi järjestelmä vaikuttaa yrityksen arkeen?

Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta on merkittävä hankintapäätös yrityksille ja se luonnollisesti herättää huolta ja kysymyksiä. Mutta mistä suurimmat esteet ostopäätöksen tekemiselle usein kumpuavat?

Epävarmuus uuden järjestelmän tavoitteista

Usein hankintaa koskevat epäilykset voivat kummuta aiemmista, huonoista järjestelmähankintaan liittyvistä kokemuksista. Epävarmuus voi  perustua myös puutteellisiin tietoihin asiasta tai siihen, että aihekokonaisuus on uusi. Huonojen, vanhojen kokemusten tai epäilysten ei saa kuitenkaan antaa toimia esteenä yrityksen kehittämiselle – järjestelmän hankinta on aina yritykselle mahdollisuus siirtyä toiminnassaan tehokkaampaan suuntaan.

Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta – merkittävä investointi

Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta on aina merkittävä investointi, jossa erityisesti siitä aiheutuvat kulut aiheuttavat epävarmuutta – “Mitä jos hankittu järjestelmä ei toimi? Mitä jos investointi ei kannata? Antaako hankinta lisäarvoa takaisin yritykselle?” Paineet ja riskit järjestelmän hankkimisessa ovat usein suuret erityisesti silloin, kun hankinta kohdistuu sellaisiin yrityksen toimintoihin, joissa aiemmin ei ole ollut käytössä tietojärjestelmää.

Toiminnanohjausjärjestelmän hankintaa miettiessä tulee kuitenkin muistaa, että hankinta on investointi, ei pelkkä kuluerä. Se on sijoitus tuotannon tehostamiseen ja työnteon helpottamiseen, joka pitkässä kaavassa tuottaa myös ajallista ja rahallista säästöä yritykselle.

Uskaltaminen kannattaa – toimintojen tehostaminen on avain kilpailukykyyn

Vaikka vanhallakin toimintatavalla on “selvitty”, ei se ole sama asia, kuin tehokas toiminta. Menestyäkseen kilpailussa yritysten tulee jatkuvasti kehittää toimintojaan. Modernilla ratkaisulla saavutettavat hyödyt ovat suuret verrattuna siitä aiheutuviin kustannuksiin. Investoinnin takaisinmaksu pääsee nopeasti vauhtiin ja se on helppo mittaroida esim. laskutusasteen nousemisella. Lisää mittaroinnista voit lukea aiemmasta oppaastamme.

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton opas tueksi lopullisen hankintapäätöksen tekemiseen tai ota meihin yhteyttä! Voit myös tutustua toiminnanohjausjärjestelmän hankintaan ja sen merkitykseen yrityksen toiminnan tehostamisessa blogissamme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Lataa opas: Toiminnanohjaus-järjestelmän käyttöönotto

Jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme oppaan sinulle sinne!

Lataa opas: KPI -mittaristo kenttätyön tehostamisessa

Jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme oppaan sinulle sinne!

Lataa opas: Buustia ERP-hankintaan

Jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme oppaan sinulle sinne!